به گزارش قدس آنلاین، سیدحمید کلانتری در دوازدهمین جشنواره انتخاب تعاونی های برتر با اشاره به اهمیت تعاونی ها برای توسعه اقتصادی کشور گفت: فرهنگ کار جمعی باید از دوران کودکی و مدرسه آموزش داده شده تا در دانشگاه ادامه یابد و فارغ التحصیلان دانشگاهی ما در دوره دانشجویی با فضای کسب و کار، خرید و فروش، ترخیص کالا، واردات و صادرات، خدمات بانکی و... آشنا باشند. این در حالیست که بسیاری از فارغ التحصیلان ما می گویند، دولت استخدام می کند و از انبوه فارغ التحصیلان دانشگاهی تنها جمع کوچکی وارد کارآفرینی می شوند.
وی با بیان اینکه در برنامه ششم گفته شده ۸۰ درصد اشتغال باید به فارغ التحصیلان دانشگاه ها از کاردانی به بالا باشد، افزود: برای آشنایی دانشجویان با شرکت های تعاونی پیشنهاد تاسیس تعاونی های دانشجویی از سوی وزارت تعاون ارائه شد که در حال حاضر چند شرکت تعاونی دانشجویی در غرب کشور فعال شده است. از جمله یک شرکت تعاونی دانشجویی در دانشگاه رازی کرمانشاه که من خودم بازدید کردم تاسیس شده و دانشجویان در زمین کشاورزی و استخر پرورش ماهی که دانشگاه در اختیار آنان قرار داده اقدام به تولید محصول و فروش آن به بازار کردند. برای توسعه تعاونی های دانشجویی قراردادهایی با جهاد دانشگاهی، وزارت علوم و مرکز آموزش عالی وزارت جهاد کشاورزی منعقد کرده ایم.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه اعتقاد به تعاون اگر هدفدار و مبتنی بر نیاز بازار باشد در اقتصاد تحول آفرین است، افزود: سالانه یک میلیون نفر به فارغ التحصیلان دانشگاهی افزوده می شود، همچنین سه میلیون نفر بیکار داریم. تعاون زمینه اشتغال این بیکاران را می تواند فراهم کند.
کلانتری با اشاره به رشد گسترده تعاونی ها و تقویت آنها در اروپا و هند ادامه داد: جایگاه خوب تعاونی در این کشورها به دلیل آن است که در اقتصاد موقعیت تعریف شده ای دارند. یک شرکت تعاونی در فرانسه ۲۵ درصد محصول کلزای این کشور را تولید جمع آوری، فرآوری و صادر می کند. یا در هند یک تعاونی بانکی توانسته رتبه خوبی میان بانک ها به دست بیاورد این درحالیست که ما در کشور هیچ کدام از بانک ها تعاون نیستند. در صورتی که تنها چند تعاونی اعتبار داشتیم که به دلیل نبود نظارت در سالهای گذشته گسترش یافته بودند و مسئله ایجاد شده بود و ذهنیت جامعه به تعاونی را خراب کردند. ولی در حال حاضر چند تعاونی اعتبار، درون دستگاهی یا شرکتی داریم که با سود دو درصد به کارکنان تسهیلات می دهد.
وی افزود: من از یک صندوق قرض الحسنه خانگی در ورامین بازدید کردم، این صندوق توانسته بود ۵۰ هزار نفر عضو گرفته و شش میلیاردتومان سرمایه جذب کند بسیاری از مردم این منطقه می گفتند ۲۰ درصد از مردم ورامین با وام این صندوق خانگی خانه دار شده اند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در سال گذشته تولیدات تعاونی ها صد درصد رشد داشته و کمتر از یک میلیارد دلار به ۱.۹ میلیارد دلار در سال ۹۵ رسیده است.
کلانتری درباره تعاونی های روستایی اظهار داشت: این تعاونی ها می تواند بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی را در روستا نگه داشته و ازمهاجرت آنها به شهر جلوگیری کند. این تعاونی های روستایی می تواند در قالب تعاونی های تولیدی، خدماتی، گردشگری، کشاورزی و ... باشد.
وی خاطرنشان کرد: سهم تعاون وقتی رشد می کند که دولت کوچک شود، مجلس باید بر اجرای ماده ۲۵ قانون برنامه ششم نظارت کند تا بسیاری از خدمات دولت به بخش خصوصی و تعاونی برون سپاری شود.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تعاونی های توسعه و عمران در شهرستان ها که خدمات متنوع عمرانی ارائه می دهند، اظهار کرد: امروز خبر دار شدم که دو شرکت تعاونی قرارداد بزرگ شش هزار میلیاردتومانی با شرکت پست امضا کرده است یا اینکه تعاونی های دهیاران روستاها توانسته در قالب ۸۰۰ شرکت تعاونی ۱۸ هزار روستا را خدمات رسانی کند و همه فعالیت های روستا از جمله حمل و نقل، جمع آوری زباله، آسفالت راه روستایی، خدمات گردشگری خدمات مالی و ... را ساماندهی کند.
کلانتری در پایان با اشاره به تعاونی های مطرح عنوان کرد: این تعاونی ها که در حال رقابت با فروشگاه های بزرگ و هایپر مارکت ها هستند باید حمایت شده و بتوانند با استفاده از روش های مختلف از هزینه های تمام شده خود بکاهند تا بتوانند در این رقابت موفق باشند.
نظر شما